fbpx
Galen Recuperare Medicală este în contractare cu CAS Giurgiu pe partea de bază de tratament. Beneficiați de tratamente gratuite!

Curenți Trabert

Curenții Trabert sunt curenți dreptunghiulari, cu efecte analgezice și hiperemiante, aplicația lor constând într-un veritabil masaj cu impulsuri excitatorii. Au cel mai analgezic efect din domeniul joasei frecvențe. Se mai numesc și curenți de ultrastimulare.

Tehnica de aplicație este bipolară și constă în aplicarea electrodului negativ pe locul dureros iar cel pozitiv proximal de catod. Efectul analgezic trebuie sa se instaleze la sfarsitul ședinței de tratament. Intensitatea curentului se crește până la apariția senzației de vibrație suportabilă. Scăderea acestei senzații arată apariția procesului de acomodare. Va trebui să se crească în mod suplimentar intensitatea curentului aplicat. Se recomandă aplicațiile zilnice, timp de 6-10 ședințe.


Principalele indicații terapeutice

  • Manifestările dureroase din radiculopatiile de cauză vertebrogene artrozică, artroze dureroase, indiferent de localizare (în lumbago electrozii se amplasează paravertebral în sens transversal, în lombosciatică catodul se amplasează distal, pe punctul de durere maximă);
  • Reumatism inflamator cronic (spondilită ankilopoetică);
  • Reumatismul abarticular (PSH, epicondilite);
  • Status posttraumatic (contuzii, întinderi sau rupturi ligamentare sau musculo-tendinoase);