fbpx
Mișcă-te cu ușurință, simte-te mai puternic(ă), trăiește fără durere! Călătotia ta începe aici!

Fizioterapie

Fizioterapia vă poate îmbunătăți calitatea vieții

Fizioterapia este știința ce studiază mecanismele de acțiune a factorilor fizici (masaj, exercițiu fizic regulat, apă, lumină, căldură) asupra organismului uman si utilizarea lor cu scop de tratare, recuperare si profilaxie.


Faceți cunoștință cu procedurile de fizioterapie disponibile în clinica noastră:

Curentul galvanic este curentul continuu experimentat iniţial în terapia neuro-musculară de fizicianul Galvani şi care se numeşte galvanoterapie.

Terapia cu curenţi diadinamici, face parte din categoria terapiilor prin curenţi alternativi de joasă frecvenţă
(50 -100 Hz).

Aceştia au efecte fiziologice specifice, diferite de cele ale curentului continuu.

Curenții Trabert sunt curenți dreptunghiulari, cu efecte analgezice și hiperemiante, aplicația lor constând într-un veritabil masaj cu impulsuri excitatorii. Au cel mai analgezic efect din domeniul joasei frecvențe.

TENS reprezintă o modalitate netraumatizantă de combatere a sindromului algic acut și cronic, de diverse cauze, utilizând curenți cu impulsuri dreptunghiulare de joasă frecvență.

Terapia cu curenţi interferenţiali creează excitaţii electrice localizate în interiorul unei regiuni din corp, prin
interferenţa (amestecul) care rezultă din încrucişarea a doi curenţi sinusoidali de medie frecvenţă (3,9 şi 4,0 kHz).

Energia de vibraţie, generată de o sursă ultrasonoră, se transmite mediului înconjurător, unde pune în mişcare vibratorie particulele acestuia.

Magnetodiafliuxul este un dispozitiv electronic care generează câmpuri electromagnetice de joasă frecvență în regim continuu, trenuri ritmice și aritmice între 50 și 100Hz, cu ajutorul bobinelor cervicală și lombară.

Terapia TECAR se efectuează prin intermediul unui aparat care funcționează folosind curenți de înaltă frecvență, insesizabili pacientului, care intră în țesut și se transformă în căldură.

Energia de vibraţie, generată de o sursă ultrasonoră, se transmite mediului înconjurător, unde pune în mişcare vibratorie particulele acestuia.

Băile de lumină sunt proceduri care utilizează acțiunea radiațiilor infraroșii și vizibile asupra organismului. Aceste radiații sunt emise de lămpi cu incandescență.

Un aparat cu aerosoli (nebulizator) este un dispozitiv medical care generează aerosoli pentru îmbunătățirea respirației, folosit în terapiile respiratorii.

Un aparat cu aerosoli (nebulizator) este un dispozitiv medical care generează aerosoli pentru îmbunătățirea respirației, folosit în terapiile respiratorii.

Energia de vibraţie, generată de o sursă ultrasonoră, se transmite mediului înconjurător, unde pune în mişcare vibratorie particulele acestuia.,1

BENEFICIILE FIZIOTERAPIEI

Cu ce vă poate ajuta fizioterapia?


Ameliorează durerea paciențilorVă ajută să trăiți cu o boală cronicăAjută evitarea unei operații sau recuperarea după aceastaVă poate ajuta chiar după un AVC

Cel mai important beneficiu al fizioterapiei este capacitatea de ameliorare a durerii pentru pacienți. Fizioterapia folosește diverse exerciții și diferite tehnici de terapie pentru a îmbunătăți mobilitatea articulațiilor și pentru a reduce durerea.

Fizioterapia este o modalitate foarte bună de a ajuta oamenii să facă față simptomelor bolilor cronice. De exemplu, fizioterapia poate ajuta persoanele cu diabet zaharat. Aceasta boală poate provoca oamenilor o mulțime de neplăceri si durere în părțile inferioare ale corpului. Fizioterapia are rolul de a ajuta să-i învețe să aibă grijă de picioarele lor pentru a preveni durerea și disconfortul.

O mulțime de intervenții chirurgicale sunt realizate pentru a rezolva o problemă care cauzează pacientului durere cronică. Profesioniștii în fizioterapie ne spun că rezultatele de ameliorare a durerii pot ajuta pacienții să scape de această stare de discomfort sau cel puțin să o diminueze până la punctul în care o persoană poate trăi cu durerea și nu va avea nevoie de intervenții chirurgicale intruzive.

Pacienții care au suferit un accident vascular cerebral pierd adesea funcționalitatea și mobilitatea corpului. 
Fizioterapia poate ajuta la îmbunătățirea echilibrului pacienților cu accident vascular cerebral și le poate permite să-și îndeplinească toate rutinele zilnice normale, ar fi utilizarea băii, îmbrăcarea și urcarea și coborârea scărilor.