fbpx
Galen Recuperare Medicală este în contractare cu CAS Giurgiu pe partea de bază de tratament. Beneficiați de tratamente gratuite!

Masaj terapeutic

Masajul terapeutic are rol în tratarea a diverse afecţiuni şi în recuperarea după diverse îmbolnăviri, în tratamentul funcţional al leziunilor şi tulburărilor evolutive, ca tratament recuperator aplicat în cazul unor evoluții lente spre vindecare și în cazul unor modificări morfofuncţionale şi al existenței unor sechele patologice.

Tratamentul funcţional urmăreşte vindecarea/ameliorarea tulburărilor/sechelelor, cu păstrarea intactă a formelor şi funcțiunilor normale, în scopul prevenirii riscului apariţiei unor deficienţe sau a unor alte urmări nedorite ale bolilor şi accidentelor.

Tratamentul recuperator urmărește să stimuleze procesele de vindecare lentă şi nesatisfăcătoare şi să grăbească evoluţia tratamentului, să scurteze convalescenţa, să corecteze sechelele.

Masajul terapeutic-recuperator este o formă de tratament simptomatic, el neadresându-se direct afecțiunii, ci încercând să diminueze şi/sau să combată simptomele prin care aceasta se manifestă şi/sau sechelele care le urmează acestora.


Aria de aplicare a masajului terapeutic


Leziunile ţesuturilor moi de la suprafaţa corpului

plăgi, contuzii, hemoragii, întinderi/ rupturi ale ramificațiilor circulatorii şi nervoase periferice etc., care netratate corespunzător şi la timp, întârzie reluarea activităţii normale şi, uneori, lasă sechele care stânjenesc mai mult sau mai puţin activitatea ulterioară

Leziuni ale muşchilor şi tendoanelor

întinderi, rupturi parţiale sau totale, smulgeri de la nivelul inserţiilor, contuzii, suferinţe inflamatorii cronice, care în afară de faptul că sunt foarte dureroase şi dau un grad mai mare sau mai mic de impotenţă funcţională, netratate la timp conduc la instalarea unor sechele mai greu de recuperat: atrofii, atonii, contracturi, pareze etc.

Leziuni osoase

fracturi complete sau incomplete, închise sau deschise, simple sau complicate, cu sau fără deplasarea fragmentelor osoase, care atrag după ele tulburări circulatorii şi trofice, cu implicații ulterioare în funcționalitatea segmentului afectat

Leziuni articulare

entorse, luxaţii, leziuni de menisc, care netratate corespunzător pot conduce la instalarea redorilor grave şi anchilozelor, la tulburări grave de troficitate şi implicit de tonicitate a elementelor periarticulare, la instalarea şi evoluţia rapidă aproceselor degenerative

Leziunile nervilor periferici

de la simpla întindere (elongare), până la ruperea/secţionarea lor, care determină tulburări de sensibilitate, troficitate, motricitate (hipo-, hipr- sau anestezii, contracturi musculare, hipertonii, modificări circulatorii: cianoză, edeme, atrofii etc.)

Afecțiuni organice

 funcţionale mai ales, dar şi morfologice /structurale, ca adjuvant preţios la sporirea efectelor celorlalte măsuri terapeutice aplicate.