CENTRU INTEGRAT DE RECUPERARE MEDICALĂ Centrul de recuperare Galen vă oferă servicii complete de recuperare medicală (fizioterapie, kinetoterapie și masaj)
Ce este masajul de relaxare?
Terapia prin masaj are o lunga istorie in toate culturile de pe Glob si este considerat parte din medicina complementara sau alternativa. In zilele noastre oamenii au la dispoziție o varietate foarte mare de tipuri de masaj pentru o la fel de mare varietate de afecțiuni. Rădăcinile istoriei in terapiile prin masaj merg pana in antichitate, marturii scrise despre practicarea lor fiind descoperite in China, Japonia, India, națiunile arabe, Egipt, Grecia sau Imperiul Roman. In Europa, masajul a devenit popular in timpul Renașterii. In anii 1850, doi fizioterapeuți americani care au studiat in Suedia au introdus masajul pe teritoriul SUA unde s-a răspândit rapid si fiind promovat pentru o varietate de afecțiuni. In anii 1930 si 1940 interesul pentru masaj scade, avansul științific si tehnologic captând întreaga atenție in tratamentele medicale. Masajul revine in atenția publicului începând cu anii 1970 in special in rândul atleților.
Beneficiile masajului de relaxare
Îmbunătățește aspectul pielii
Masajul de relaxare îmbunătățește circulația sângelui, elasticitatea pielii și oxigenarea țesuturilor, astfel că vei vedea rezultate încă de la primele ședințe și te vei bucura de o piele cu un aspect mai ferm. De aceea, acest tip de masaj este recomandat și pentru întreținerea corporală.
Ajută la combaterea celulitei
Celulita este o problema cu care se confruntă 99% dintre femei, masajul relaxant te scapă de celulită deoarece în timpul masajului, este stimulată circulația limfatică. Aceasta este responsabilă pentru eliminarea toxinelor și a celulelor de grăsime, dar sedentarismul, alimentația proastă, statul mult timp pe scaun și hidratarea necorespunzătoare împiedică limfa să combată celulita.
Îmbunătățește postura
Dacă ai o postură greșită, ar trebui să încerci măcar o ședință săptămânală de masaj. Te va ajuta să scapi de dureri de spate, îți va detensiona mușchii suprasolicitați în timpul zilei și va susține o postură corectă.
Combate simptomele depresiei și anxietății
Masajul de relaxare este o metodă eficace atât pentru afecțiunile fizice, cât și psihice. Dacă te confrunți cu perioade de stres sau suferi de depresie, ai putea folosi masajul ca terapie complementară, alături de alte modalități de tratament.
Te ajută să dormi mai bine
Masajul relaxant s-a dovedit benefic pentru calmarea nou-născuților iar el are aceleași efecte și asupra adulților și anume reducerea stării de oboseală fizică sau mentală. Dacă suferi de insomnie sau alte tulburări de somn, poți apela cu încredere la această terapie.
Stimulează memoria și concentrarea
Dacă simți că nu te mai poți concentra la fel ca înainte sau uiți detalii importante din cauza stresului, o sesiune de masaj îmbunătățește funcția cerebrală și te va ajuta să dai un randament mai bun.
Ameliorează migrenele
S-a demonstrat că o singură ședință de masaj de relaxare are efecte benefice pentru pacienții care suferă de migrene cronice. Fie că faci parte din această categorie sau doar ai dureri de cap ocazionale, o ședință de masaj de relaxare te va ajuta.
Ajută la recuperare
În cazul persoanelor care fac efort fizic prelungit, cum sunt atleții de performanță, masajul de relaxare ajută la ameliorarea durerilor sau febrei musculare, astfel că susține o recuperare mult mai rapidă.
Contribuie la regenerarea celulară
Masajul de relaxare aplicat pe față contribuie la regenerarea pielii, astfel că dacă ai mici semne inestetice, poți scăpa de ele. În plus, masajul de relaxare poate contribuii și la combaterea acneei, prin reglarea secreției de sebum. Pielea tenului va fi mai luminoasă, mai catifelată și va radia de sănătate.