fbpx
Galen Recuperare Medicală este în contractare cu CAS Giurgiu pe partea de bază de tratament. Beneficiați de tratamente gratuite!

Aparat Winback TECAR


WINBACK TECAR – Capacitive and Resistive Energy Transfer – reprezintă o metodă terapeutică non-invazivă, dezvoltată în ultimii ani, folosită cu succes în procesul de prevenire a leziunilor și a bolilor inflamatorii, dar mai ales în reabilitarea musculară, a tendoanelor și în patologiile osteoarticulare.

Mecanismul terapiei Winback TECAR este bazat pe dezvoltarea unor energii în interiorul corpului (energie endogenă), urmărindu-se astfel accelerarea efectelor analgezice și biostimulente, procese pe care în mod natural organismul le-ar realiza într-un timp mult mai îndelungat.

Principalul beneficiu al acestei tehnici este dat de faptul că permite o combinație profundă a acțiunilor terapeutice fără contraindicații precum supraîncălzirea suprafeței tegumentare sau dispersia energiei în primele straturi ale țesutului biologic.

Energia WINBACK este un curent de înaltă frecvență, variind între 300 KHz și 1 MHz, care accelerează „regenerarea naturală” a țesuturilor biologice.

Datorită intensității sale scăzute, este în totalitate non-invazivă și 100% naturală pentru corpul uman.


Efecte benefice

  • Calmare a durerii, prin stimularea producției de endorfine

  • Stimulează eliberarea de substanțe endogene (în special cortizol și endorfine)

  • Reducerea timpului de recuperare, revenirea accelerată la activitățile normale

  • Reducerea contracturilor – trecerea energiei prin țesuturile tratate crește fluxul circulației și aportul de nutrienți și oxigen

  • Îmbunătățirea circulației sângelui cu creșterea cantității de nutrienți și oxigen

  • Drenaj limfatic, prin îmbunătățirea fluxului venos și limfatic care implică expulzarea mai eficientă a toxinelor și degradarea metabolică